Deser bananowy

Prosty, choć zachwycający swym kremowym smakiem, deser bananowy. Można go zrobić niemal o każdej porze roku ze względu na brak problemów z dostępnością bananów.

Składniki:

- 25 dag serka mascarpone
- szklanka śmietanki kremówki
- 4 banany
- 3, 4 łyżki cukru pudru
- cukier wanilinowy
- 1, 2 łyżki kakao
- biszkopty (kilka sztuk)

Jak zrobić deser:

Banany obieramy, 3 z nich blendujemy, a 1 kroimy w plasterki. Do serka dodajemy 2, 3 łyżki cukru pudru i cukier wanilinowy i rozdrobnione banany. Wszystko delikatnie łączymy. Tak powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Śmietankę ubijamy z 1, 2 łyżkami cukru. Do pucharków nakładamy kolejno: biszkopty - masa ciemna - plasterki bananów -biszkopty - masa jasna. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną.