Szybki deser - proste ciasteczka kokosowe

Chrupiąca, nieprzesadnie słodka konkurencja tradycyjnych kokosanek, choć przygotowana na bazie ich przepisu. Doskonały pomysł na dodatek do popołudniowej herbaty lub kawy dla wszystkich miłośników białych wiórek.

Składniki:

- pół kostki miękkiego masła
- ok. 10 dag cukru pudru
- ok. 10 dag wiórek kokosowych
- jajko
- 25 dag mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia

Jak zrobić ciastka:

Połącz cukier z miękkim masłem. Dodaj jajko, a następnie zmieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Wsyp wiórki. Do tworzenia masy możesz użyć miksera - znacznie ułatwi Twoją pracę. Według uznania, formuj małe kuleczki lub porcjuj za pomocą foremek. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 15 minut.