Proste ciasto budyniowe bez konieczności pieczenia

Ciasto budyniowe na herbatnikach do doskonały pomysł dla... leniuchów! Oczywiście, nie do końca, bo mimo wszystko przepis ten wymaga takich umiejętności jak ugotowanie budyniu czy ułożenie herbatników. Myślę jednak, że warto podjąć ten trud, bo efekty są naprawdę świetne :)

Składniki:

- 30 dag herbatników
- 15 dag masła
- budyń (przygotowany z 2/3 ilości mleka zalecanej przez producenta na opakowaniu)
- puszka masy kajmakowej
- pół szklanki wiórków kokosowych

Jak przygotować deser:

Ugotuj budyń. Lekko ciepły zmieszaj z masłem i wiórkami kokosowymi. Na blaszce lub paterze poukładaj herbatniki, wyłóż warstwę masy, następnie kolejne herbatki, kajkak - i tak naprzemiennie, aż do skończenia wszystkich produktów. Udekoruj według uznania - proponuję sezonowe owoce.