Ciasta z prażónej mąki



zakład pogrzebowy woźnicki

Przez prażenie mąki, ziarna i skrobi w piecu można tworzyć o wiele bardziej skomplikowane w smaku pieczenia bez przeciążenia składniki używane . Pełnoziarnista mąka i owsiane , czy pieczony na blasze w piekarniku , aż będzie kilka odcieni ciemniejszy , wziąć na lekkim smaku orzechowym i pogłębić kolor miękiszu . To samo odnosi się do kakao .

Podczas gdy duże piekarnie handlowe mają do dyspozycji duży wybór bloku czekolady i cocoas piec z , w domu mamy majstrować trochę ze składników , aby osiągnąć podobne efekty . Na przykład , można stopić ciemnej i białej czekolady , aby otrzymać bardziej ciekawy rodzaj "mleko" czekolady . Lub można wziąć kakao i ponowne pieczeń w piekarniku , aby uzyskać bardzo ciemne, prawie czarne kakao , podobny do stosowanego w rodzaju takich jak pliki cookie Oreos .

Trzeba obserwować kakao w piekarniku , jednak, jak nieco inna zawartość tłuszczu w różnych cocoas oznacza, że ​​ciemnieją one w różnym tempie . Ale gdy pojawi się zawiesić danej marki można zanotować czas pieczenia i polegać na nim w przyszłości .

Prażone kakao pogłębi zarówno kolor i smak swojej czekolady pieczenia , i to działa wspaniale w tych ciasteczek .