Wyśmienity deser


noclegi w białce tatrzańskiej

Podgrzać piekarnik do 180 ° C ( 4 ) znak gazu . Lekko nasmarować i mąki do 21cm (8 ½ ( 5cm/2in głębokim ) okrągłe czasie ciasto .
Przesiać mąkę , proszek do pieczenia i sól . Wymieszać mleko , skórkę z cytryny i wanilię .
Pokonać razem masło i cukier z mikserem na średniej prędkości , aż blady i puszyste , około 2-3 minut. Dodaj do jednego jajka na raz , pokonując dobrze po każdym dodaniu . Przy małej prędkości mieszania w mące w 3 porcjach na przemian z mieszaniny mleka , na początku i na zakończenie mieszaniną mąki - mieszać aż każdy dodatek dobrze przyjęte.
Wlać ciasto do tortownicy i wygładzić szczyt, a następnie delikatnie rap na ladzie , aby uwolnić wszystkie pęcherzyki powietrza . Piec przez 35-40 minut, aż złoty iszpikulec włożony do centrum ciasto wychodzi czysta . Ochłodzić w opakowaniu przez okres 10 minut.
Aby glazury , wymieszać cukier puder i sok z cytryny na tyle sprawne , aby lukier .
Wyłożyć ciasto na statywie ustawić na blasze , a następnie odkrywać . Szczotkować górę i boki tortu z lukrem i całkowitego ostygnięcia .