Jeśli szukasz pomysłu na deser, którego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu i nie będzie wymagało wcześniejszej wycieczki do sklepu, a jedynie przeszukania domowych szafek, to zapraszam Cię do przejrzenia tej strony. Znajdziesz na niej inspirację do tworzenia słodkich kombinacji. Dowiesz się jak zrobić ciastka oraz szybki i prosty deser, który zachwyci Twoich bliskich. Publikowane przepisy są kombinacją tradycyjnych receptur z odrobiną autorskiej fantazji. Do dzieła!
Zamrożone masło orzechowe, czekolada i banan
12 uncji półsłodkie czekolady, posiekane na małe kawałki
3/4 szklanki masła orzechowego kremowy
2 dojrzałe banany
1 szklanka śmietany kremówki, bita do sztywnych szczytów (około 2 szklanki)
1/2 szklanki prażone solone orzeszki ziemne, posiekane
Śmietana sprayu i woskowane papieru, na bochenek patelni
KROK 1
Płaszcz 8 1/2-by-4 bochenek patelni z 1/2-inch sprayu; Linia z woskowanego papieru, pozostawiając zwis na obu dłuższych bokach. Uchylenie.
KROK 2
Stopić czekoladę; ochłodzenia do temperatury pokojowej. Tymczasem w maszynce, banany puree do sprawnego.
KROK 3
Wymieszać masło orzechowe do schłodzonej czekolady, aż połączone, a następnie wymieszać z puree z bananów. Delikatnie krotnie bitą śmietaną, aż połączone. Wlać do przygotowanej miski; top z orzeszków ziemnych. Krotnie woskowany papier na górze; owinąć szczelnie w folię. Zamrozić do firmy, co najmniej 3 godziny.
KROK 4
Służyć: Usuń chleb z patelni (uruchomić gorący ręcznik całej bokach i dnie patelni, jeśli to konieczne). Pokrój grubości około 1/2 cala, zgodnie z potrzebami.