Jeśli szukasz pomysłu na deser, którego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu i nie będzie wymagało wcześniejszej wycieczki do sklepu, a jedynie przeszukania domowych szafek, to zapraszam Cię do przejrzenia tej strony. Znajdziesz na niej inspirację do tworzenia słodkich kombinacji. Dowiesz się jak zrobić ciastka oraz szybki i prosty deser, który zachwyci Twoich bliskich. Publikowane przepisy są kombinacją tradycyjnych receptur z odrobiną autorskiej fantazji. Do dzieła!
Ciasta z prażónej mąki
zakład pogrzebowy woźnicki
Przez prażenie mąki, ziarna i skrobi w piecu można tworzyć o wiele bardziej skomplikowane w smaku pieczenia bez przeciążenia składniki używane . Pełnoziarnista mąka i owsiane , czy pieczony na blasze w piekarniku , aż będzie kilka odcieni ciemniejszy , wziąć na lekkim smaku orzechowym i pogłębić kolor miękiszu . To samo odnosi się do kakao .
Podczas gdy duże piekarnie handlowe mają do dyspozycji duży wybór bloku czekolady i cocoas piec z , w domu mamy majstrować trochę ze składników , aby osiągnąć podobne efekty . Na przykład , można stopić ciemnej i białej czekolady , aby otrzymać bardziej ciekawy rodzaj "mleko" czekolady . Lub można wziąć kakao i ponowne pieczeń w piekarniku , aby uzyskać bardzo ciemne, prawie czarne kakao , podobny do stosowanego w rodzaju takich jak pliki cookie Oreos .
Trzeba obserwować kakao w piekarniku , jednak, jak nieco inna zawartość tłuszczu w różnych cocoas oznacza, że ciemnieją one w różnym tempie . Ale gdy pojawi się zawiesić danej marki można zanotować czas pieczenia i polegać na nim w przyszłości .
Prażone kakao pogłębi zarówno kolor i smak swojej czekolady pieczenia , i to działa wspaniale w tych ciasteczek .