Zamrożone masło orzechowe, czekolada i banan


12 uncji półsłodkie czekolady, posiekane na małe kawałki
3/4 szklanki masła orzechowego kremowy
2 dojrzałe banany
1 szklanka śmietany kremówki, bita do sztywnych szczytów (około 2 szklanki)
1/2 szklanki prażone solone orzeszki ziemne, posiekane
Śmietana sprayu i woskowane papieru, na bochenek patelni




KROK 1
Płaszcz 8 1/2-by-4 bochenek patelni z 1/2-inch sprayu; Linia z woskowanego papieru, pozostawiając zwis na obu dłuższych bokach. Uchylenie.
KROK 2
Stopić czekoladę; ochłodzenia do temperatury pokojowej. Tymczasem w maszynce, banany puree do sprawnego.
KROK 3
Wymieszać masło orzechowe do schłodzonej czekolady, aż połączone, a następnie wymieszać z puree z bananów. Delikatnie krotnie bitą śmietaną, aż połączone. Wlać do przygotowanej miski; top z orzeszków ziemnych. Krotnie woskowany papier na górze; owinąć szczelnie w folię. Zamrozić do firmy, co najmniej 3 godziny.
KROK 4
Służyć: Usuń chleb z patelni (uruchomić gorący ręcznik całej bokach i dnie patelni, jeśli to konieczne). Pokrój grubości około 1/2 cala, zgodnie z potrzebami.

Wyśmienity deser


noclegi w białce tatrzańskiej

Podgrzać piekarnik do 180 ° C ( 4 ) znak gazu . Lekko nasmarować i mąki do 21cm (8 ½ ( 5cm/2in głębokim ) okrągłe czasie ciasto .
Przesiać mąkę , proszek do pieczenia i sól . Wymieszać mleko , skórkę z cytryny i wanilię .
Pokonać razem masło i cukier z mikserem na średniej prędkości , aż blady i puszyste , około 2-3 minut. Dodaj do jednego jajka na raz , pokonując dobrze po każdym dodaniu . Przy małej prędkości mieszania w mące w 3 porcjach na przemian z mieszaniny mleka , na początku i na zakończenie mieszaniną mąki - mieszać aż każdy dodatek dobrze przyjęte.
Wlać ciasto do tortownicy i wygładzić szczyt, a następnie delikatnie rap na ladzie , aby uwolnić wszystkie pęcherzyki powietrza . Piec przez 35-40 minut, aż złoty iszpikulec włożony do centrum ciasto wychodzi czysta . Ochłodzić w opakowaniu przez okres 10 minut.
Aby glazury , wymieszać cukier puder i sok z cytryny na tyle sprawne , aby lukier .
Wyłożyć ciasto na statywie ustawić na blasze , a następnie odkrywać . Szczotkować górę i boki tortu z lukrem i całkowitego ostygnięcia .